Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olcsó, gyors és egyszerû trükkök, hogy megszabadulj a szemed alatti karikáktól

2010.10.16

Sokan közületek biztosan gyakran ébrednek hatalmas táskákkal a szemük alatt. Íme pár tipp, ami segíthet, hogy még indulás előtt gyorsan eltüntesd őket!

Az uborka csodákra képes!

Nem, ez nem csak mende-monda. Egy-egy szelet hideg uborka a szemeidre téve megdöbbentő változásokat. Ennek oka, hogy a zöldség közel 90%-a víz, így hűsítő hatással rendelkezik, ráadásul olyan enzimeket is tartalmaz, amelyek csökkentik a bőr duzzadtságát. 4-5 percre tedd a szemeidre az uborkaszeleteket, és ha teljesen nem is fogja eltüntetni a táskákat, látványosan javítani fog a helyzeten.

Két jéghideg kanál - ennyi az egész!

Tegyél be két fém kanalat a mélyhűtőbe, majd a hideg evőeszközöket kegyezd a szemeidre. A hideg hatására feszesebb lesz a szem környéki bőr, így elhalványodnak a karikák is. Alternatív megoldásként egy zacskó mirelit borsó is eléri ugyanezt a hatást. 2-3 perc alatt látványos eredményt hozhat ez a hihetetlenül egyszerű módszer.

Adj magadnak arcmasszázst!

Nem véletlen, hogy a kozmetikustól eljőve egy arckezelés után szép és üde az ember arca. Az arcmasszázsnak köszönhetően ugyanis ellazulnak az izmok, és ha megfelelően végezzük a mozdulatokat, akkor a bőr alatt felgyülemlett vizet is megfelelően eloszlathatjuk. Az ujjbegyeidet használva, körkörös mozdulatokkal kezd a masszázst a szemeid belső sarkánál, és lassan haladj kifelé. Ha néhányszor megismétled, meglepő eredményre számíthatsz!