Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3. fejezet

2010.06.05

-Hol van Alice?-kérdeztem Edwardot az iskola éttermében, mikor megpillantottam a két üres széket az asztalunknál. Az egyik üres szék a Jasperé volt, még mindig nem került elô... Már 3 hete el van tünve. De a másik szék, amin Alice szokott ülni, az is üres volt.

-Alice elment.-mondta Edward, és a keze újból ökölbe szorult.

-Elment? De hát hova? És mért?

-Bella, nagyon szomorú volt az elmúlt hetekben. Iskola után rögtön indult az erdôbe, hogy hátha talál valami nyomot ami elvezethetné ôtJasperhez. Már napok óta tervezgette, hogy elmegy a Volturihoz.

-A Volturihoz?-csodálkoztam. A tavaly a Volturi gyôzködte Alicet, hogy álljon be ô is kozéjük, hiszen különleges képessége jól fogna a Volturinak, de Alice hallani sem akart róla. Most mért valtozott volna meg a véleménye?

-Igen, elment Olaszországba, hogy be álljon a Volturi közé. Azt reméli, hogy meg fogja találni Jaspert. Bella, Alice bármire képes, csak hogy vissza szerezze szerelmét.

-De hát mert nem szólt nekem? Legalább el búcsúzhatott volna.-panaszkodtam.

-Tudta, hogy búsulni fogsz és meg akart óvni. De hagyott neked egy levelet.-Edward a kabátja zsebébôl ki vett egy fehér borítékot, amin egy piros kicsi szallag volt átkötve. A szallag belsején egy kicsi cédula állt: ,,Bella, csak otthon nyisd ki!”.

     Aznap nagyon lassan telltek le az órák. Ráadásul tesim is volt. Mikera estem, természetesen ô is leesett, magával húzta Jessicát, aki szintén odavágta magát. Szerencsére eggyikünknek sem lett komoly baja.

      Amikor hazaértem, Charlie épp horgászni indult:

-Bells, elmegyek horgászni, ne várj meg a vacsorával, mert késön jövök. Átugrom Blackékhez is. Nem akarsz velem jönni?

-Apu, azt hiszem ma inkább itthon maradnék…Tudod…Sok a tanulnivalóm is holnapra…És megbeszéltuk Edwarddal, hogy átjön délután és el nézünk egy documentum filmet. Majd máskor…-kerestem a kifogásokat. Tényleg sok volt a tanulnivalom, de hát most semmi kedvem La Pushba menni.

Ahogy apu elhajtott a kocsival, rögtön vettem is ki a táskámból a levelet, amit Alice hagyott itt nekem. A borítéknak nagyon kellemes illata volt. Alice bizonyára befújta egy kicsit a Dolce&Gabbanas parfümével, amit annyira szeret. A levélben apró, szép betük álltak:

Bella, nagyon sajnálom, hogy nem köszöntem el, de hát nem akartam mégjobban megnehezíteni a búcsúszkodást. Tudom, nem könnyû, hogy el fogadd a döntésem, de majd egyszer bisztosan meg fogod érteni. Amint megtalálom Jaspert, indulunk is haza, megigérem!! Kérlek ne haragudj, és vigyázz a többiekre…Tudom, most azt gondolod, hogy félre beszèlek, mert inkább ôk vigyáznak rád, de ez nemigaz. Te is nagyon sokat számítasz mindannyiunknak, hiszen már te is a Cullen családba tartozól. Bella, szépen kérlek ,vigyázz magadra!! Nemsokára találkozunk…Máris hiányzól…

                                                                Puszi, Alice

Nekem is hiányzott Alice. Tulságosan is…Amióta Edwardal eggyütt vagyunk, Alice a legjobb  barátnôm. Jessica már nem áll szóba velem, ès az igazság az, hogy nem is szeretném, hogy szóba álljon. Angela pedig tulságosan is foglalt az utobbi idôben, tehát csak Alice maradt nekem. És most ô is elment…Az arcomat eláztatták a könnyek, amik Alice miatt buggyantak ki a szemem sarkából. Hírtelen egy hûvös kéz törölte le ôket. Edward a hátam mögött volt. Olyan zajtalanul lápett a mögém, hogy észre sem lehetett venni. Pedig már megszokhattam volna, hogy mindig váratlanul toppan be.

 

Edward arca is gyötört volt, hiányzott neki Alice. Elôször, amikor Edward elmondta a családjának, hogy mi eggyütt vagyunk, Carlisleon és Esmen kívül csak Alice állt mellette úgy igazán. Rosalie még mindig nem törôdött bele. Edward szerint csak azért viselkedik igy, mert szerinte szörnyû hibát követek el aval, hogy át akarok változni vámpírrá. És ebben a dologbanEdward is eggyet ért Rosalieval.

-Edward, nem tudtok semmit Alicerôl?-kérdeztem, azt remélve, hogy a valasz erre a kerdesemre az lesz, hogy Alice visszajött, és a levél amit az elöbb olvastam már nem érvényes. De tudtam, hogy nem ezt a választ fogom hallani.

-Carlisle beszélt Aroval, Alice már Olaszországban van a Volturinál.

-És nem lehet meggyôzni, hogy vissza jöjjön?

-Bella, ha Alice egyszer a fejébe vesz valamit, akkor azt nem lehet kiverni belôle. Sajnálom. Esme szerint csak úgy fog visszajönni Forksba, ha megtalálja Jaspert. Aro azt mondta, hogy a szomszéd városban egy vámpir csapat három áldozatot okozott, megtámadtak egy turista családot. Alice segíthet nekik, úgyhogy pont jókor ment oda.

-El sem hiszem, hogy képes volt rávenni magát, hogy be álljon ô is a Volturihoz.-mondtam, miközben kivettem a hûtôbôl az ebédet, hogy egyek. Charlie biztosan éhes lesz amire hazajön, ugyhogy kisütöttem a húst is. Edward késöbb el ment, Emettel vadászni mennek a hétvégére. Holnap péntek, de mivel a meteorológusok napsütést mondtak, így hát…Elôre hozták egy nappal a hétvégét. Meg csináltam a leckéimet, meg tanultam a biológiát, majd elmentem bevásárolni. Charlie tényleg késön jött haza, így én nem vártam meg. Meg néztem az e-maileimet, anyutól jött egy. Gyorsan vissza írtam neki, és lefeküdtem.